søndag den 30. oktober 2011

En adventist præst melder sin afsked

15 Marts 2010

Kære ældste Caviness,

Det er med nøje overvejelse, at jeg sender min fratrædelse som midlertidige Præst/Ledsagende Præst i Syvende Dags Adventist-kirkens konference i det sydlige Californien, effektiv d. 31. marts, 2010.

Selv om jeg har været vidne til og oplevet min andel af udfordringer med ledelse, kan jeg forsikre dem om, at denne beslutning ikke er et resultat af uenighed eller dårlig behandling fra medlemmerne eller ledelsen. Min begrundelse for min fratrædelse er simpelthen dette: Gud kalder mig til at forkynde og undervise det uforfalskede evangelium fundet alene i Skriften snarere end evangeliet plus Ellen G. White og SDA-doktrinerne (i realiteten, hvad Gal 1 kalder "et andet evangelium") .

Jeg kan ikke længere accepterer at forkynde eller undervise Syvende Dags Adventist-kirkens doktriner, eller via min tavshed, indebærer, at jeg er enig med dem. Men tillad mig at være enkel og konkret. Fordi jeg har studeret Skriften og har været følsom over for Herrens ledelse og undervisning, tror jeg ikke længere, at Skriften understøtter følgende:

• Kirkens mission (Budskaberne fra de 3 engle)
• At SDA-kirken er den sidste rest (Trospunkt #13)
• Den undersøgende dom / Før-advent-dommen (Trospunkt #24)
• At Ellen G. White er en profet fra Gud (Trospunkt #18)
• At sabbatten er Guds segl
• Verdensanskuelsen for den store strid (Trospunkt #8)

Selv om den ikke er udtømmende, er ovenstående liste rigelig grund for mig, til at erklære min afskedsbegæring. Jeg ønsker at tjene med integritet. Jeg håber, at min arbejdsindsats og kristen ledelse har været indikativ for det arbejde, som Helligånden har gjort i mit liv. Jeg håber ikke i vil bede mig om, at forsvare min beslutning om at følge Jesus Kristus (og ham alene) og have tillid til, at han er vejen, sandheden og livet.

Jeg har værdsat min tid i tjeneste ved denne konference, og takker for den tillid, i har vist mit lederskab disse sidste tre år. I kan regne med mit fulde samarbejde for at sikre en glat overgang.

For hans herlighed,

Præst Benjamin T. McPhaull

Ingen kommentarer:

Send en kommentar